Search

Schoenen Tips

  /  Gastblogs   /  De leukste schoenentrends van dit moment
schoenen

De leukste schoenentrends van dit moment

Elk jaar zijn er nieuwe schoenentrends op de markt. De grote modeshows in Parijs en Milaan bepalen voor een groot deel welke schoenen soorten en merken er hip zijn op dat moment. Ook bekende Nederlanders bepalen voor een groot deel de populariteit van een schoen. Zo heeft Bas Smit laatst weer Crocs gedragen waardoor Crocs weer helemaal hip worden. Trends in schoenenland kunnen dus zeer vluchtig zijn en snel voorbij gaan. Dit komt door het tricle down effect. Dit betekent dat wanneer mensen waar mensen tegenop kijken bepaalde dingen doen, kopen of dragen mensen dat ook willen hebben. Dat was bijvoorbeeld ook zo met de Beats by dr.dre koptelefoons. Toen het Nederlands elftal tijdens het WK van 2010 deze koptelefoons massaal droeg, waren ze niet aan te slepen. De hype was snel voorbij, maar ze worden nog steeds goed verkocht.

Sandalen zijn weer hip

Misschien een beetje een open deur intrappen, maar sandalen zijn deze zomer weer helemaal hip. Door de corona crisis lopen we allemaal een stukje meer voor onze ontspanning en dat zie je wel terug. Slippers lopen namelijk een stuk minder lekker wanneer je langere afstanden moet lopen. Dat betekent dat wanneer je langere stukken wilt gaat lopen met open schoenen je al snel uitkomt bij sandalen. Sandalen zijn daardoor een stuk interessanter dan slippers en mede daardoor ook dit jaar weer een trend.

Leren schoenen

Mensen kiezen steeds weer vaker voor kwaliteit en dat merk je. Goede en degelijke leren schoenen zijn weer helemaal terug van weggeweest. Schoenen mogen tegenwoordig weer lekker zitten en mensen kiezen dus ook voor schoenen van het bekende merk: Xsensible. Goed zittende lekkere schoenen voor een eerlijke prijs en met een wijdtemaat.

Sneakers

Dat had je waarschijnlijk wel verwacht, maar ook sneakers zijn weer helemaal hip. Iedere zomer en winter komen deze merken terug en zorgen ze weer voor een nieuwe hype. Het verschil zit hem vaak in de merken of in het type schoen. Zo zijn nu hele hoge sneakers weer hip of sokschoenen van bijvoorbeeld Balenciaga. Vroeger waren skateschoenen heel erg hype. Zo zie je maar dat trends vaak weer terugkomen.