Search

Schoenen Tips

  /  Styling   /  Overhemd strijken: zo krijg je het beste resultaat
overhemden

Overhemd strijken: zo krijg je het beste resultaat

Een overhemd strijken: niet de favoriete taak van veel mannen. Maar toch moet het soms gebeuren. Je wilt namelijk niet in een shirt vol kreukels de deur uit. Hoe kun je jouw blouse, shirt of overhemd nu het beste strijken? Het is niet moeilijk, maar om het beste resultaat te krijgen is een goede voorbereiding het halve werk. Volg het handige stappenplan hieronder en jouw overhemd is binnen no-time weer kreukvrij. 

1. De voorbereiding

We beginnen bij de voorbereiding. Voordat je begint met strijken, is het belangrijk dat je het strijkijzer vult met water. Vervolgens laat je deze helemaal warm worden en zet je het apparaat op de stoomstand. Wanneer je te vroeg begint met strijken, krijg je de kreukels er niet goed uit. Wacht dus even voordat je daadwerkelijk aan de slag gaat. 

In de tussentijd kun je de strijkplank pakken. Om je overhemd zo strak mogelijk te krijgen, is de juiste positie en houding belangrijk. Ben je rechts? Zet dan de plank met de punt naar de linkerkant. Vervolgens werk je van rechts naar links en terug. Ben je links? Dan doe je het precies andersom. 

man met overhemd

2. Beginnen met strijken

Als het strijkijzer warm is, kun je beginnen. Strijk allereerst de kraag en ga vervolgens door met de losgeknoopte manchetten. Vervolgens ga je aan de slag met de mouwen. Dit doe je door één mouw per keer op de strijkplank te leggen. Maak bewegingen van voor naar achter en ga hierna weer naar voren. Draai de mouw om en herhaal dit.

En dan ga je door naar de voor- en achterkant van het overhemd. Werk van boven naar beneden voor het beste resultaat. 

3. Overhemd ophangen

Is jouw overhemd of blouse weer helemaal kreukvrij? Hang deze na het strijken netjes op. Je wilt natuurlijk niet dat er nieuwe kreukels ontstaan. Dan kun je namelijk weer helemaal vanaf stap 1 beginnen. 

Ben je niet zo’n fan van strijken? Maar draag je wel vaak overhemden? Dan is een strijkvrij overhemd misschien wel iets voor jou. Ja, je leest het goed; deze hoef je nooit te strijken. Neem een kijkje in het grote assortiment van Hemdvoorhem.nl en vind de perfecte blouse.