Search

Schoenen Tips

  /  Gastblogs   /  Vind het perfect passende overhemd
overhemd

Vind het perfect passende overhemd

De moderne man van nu gaat graag goed gekleed. Een overhemd is daarbij een onmisbaar onderdeel van zijn garderobe. Overhemden zijn er in ontelbaar veel modellen en stijlen. Verschillende stoffen, designs en merken. Mannen zijn in de laatste eeuw echter steeds langer geworden. Vooral de Nederlandse en Belgische mannen, maar ook Noord-Europese mannen zijn nu ruim 12 centimeter langer dan een eeuw geleden. Vooral deze lange mannen ondervinden vaak een probleem met het vinden van een goed passend en daardoor lekker zittend overhemd. De overhemden van Mouwlengte7 zitten perfect voor de lange man van nu. 

Wat betekent mouwlengte7?

Mouwlengte 7 staat eigenlijk voor mouwen die langer zijn dan 70 centimeter. Mouwlengtes worden in Europa gemeten van de bovenkant van de arm tot aan de pols. Als je een man bent die langer is dan 1.85 meter en je draagt een normaal overhemd, dan zul je tot de conclusie komen dat je mouwen te kort lijken wanneer je de armen strekt. In zo’n geval is een overhemd van mouwlengte 7 de perfecte oplossing. De mouwen van deze overhemden zijn gemiddeld zo’n 5 centimeter langer dan van een standaard overhemd.  Internationaal worden overhemden met mouwlengte 7 ook vaak aangeduid met de afkorting SL7. Dat staat voor Sleeve 7.

Extra lang overhemd

Een ander vaak voorkomend probleem van lange mannen is dat het overhemd gemakkelijk uit de broek gaat. Overhemden van mouwlengte7 hebben niet alleen langere mouwen, ook het model is ook altijd extra lang. Behalve de extra centimeters aan de mouwen heeft men ook extra lengte op de rug waardoor het overhemd perfect blijft zitten zoals het hoort.

Voor elk model man een passend overhemd

Elke man is uniek. Elk postuur vraagt om een ander model overhemd. Mouwlengte7 heeft voor alle mannen het ideale overhemd. Zeven verschillende pasvormen zorgen ervoor dat elke man zijn ideale overhemd bij ons kan vinden. Of je nu houdt van Slim fit of juist liever iets meer bewegingsvrijheid hebt. In ons assortiment zul je zeker het overhemd vinden dat het beste bij jou past.

Kwaliteit

Alleen het allerbeste katoen wordt gebruikt voor het maken van onze overhemden. De stoffen die wij gebruiken voor Sleeve7 combineren sterkte en souplesse. De stof voelt daardoor heerlijk zacht aan, en krimpt bijna niet.  Bovendien zijn er de zogenaamde non iron shirts die extra gemakkelijk zijn te onderhouden en je  dus elke dag opnieuw perfect gekleed gaat.