Search

Schoenen Tips

  /  Styling   /  Welke jeans wassingen zijn er?
Welke jeans wassingen zijn er

Welke jeans wassingen zijn er?

Spijkerbroeken blijven onverminderd populair. De jeans is sinds tientallen jaren veranderd van werkbroek naar een kledingstuk dat het straatbeeld heeft veroverd. Er zijn veel soorten merken die hun heren jeans aanbieden; ieder met hun eigen trademark. Daarnaast zijn er talloze modellen die worden gekenmerkt door verschillende soorten pijpen, mate van stretch en de wassing. Dit laatste is iets wat veel invloed heeft op hoe de broek er op de eerste blik eruit ziet. Daarom highlighten we de verschillende wassingen in deze blog en wordt er toegelicht waar dit bij past, hoe dit wordt gemaakt en voor welk moment dit het meest geschikt is. Zo kun je met genoeg kennis een goede keuze maken tijdens en voor het kopen van een spijkerbroek!

Een donkerblauwe wassing

De indigo kleurige wassing is eigenlijk de originele staat van de jeans. Wanneer een jeans wordt gekleurd, is dit eigenlijk de kleur die er in eerste instantie uit komt. Deze kleur is perfect voor elk moment. Door de donkere ondertoon is het prima te dragen in combinatie met een winter outfit, dus bijvoorbeeld in combinatie met een warme, dikke trui. Maar deze kleur past ook goed onder een T-shirt of een wit overhemd. Daarnaast is het in de zomer ook een geschikte variant.

Lichte wassing

De lichtblauwe wassing komt tot stand door de donkere wassing te bleken. Afhankelijk van de lichtheid van de wassing is de broek gebleken. Deze wassing is wellicht wat meer geschikt voor de zomer maar kan ook gedragen worden in de winter. Vaak is deze kleur jeans erg mooi in combinatie met een wit overhemd of zomers T-shirt. Ook een polo is een stijlvolle keuze.

Zwarte wassing

Dit type wassing is een geschikte keuze wanneer je op zoek bent naar een donkere wassing die wat neutraler is dan de indigo variant. De zwarte spijkerbroek heeft een wat nettere uitstraling – als het geen gaten heeft natuurlijk – en kan prima een pantalon vervangen. Kies bijvoorbeeld voor een net overhemd in combinatie met deze kleur jeans en jouw outfit is super netjes en geschikt voor nettere gelegenheden. De zwarte jeans kan altijd gedragen worden hoewel de winter wellicht wat meer geschikt is. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van hoe dik de stof is. Als het gaat om een dikke, 100 procent katoenen broek gaat is deze uitermate geschikt voor koudere winterdagen.

Grijs en andere kleuren

Tot slot is er ook nog een grijze wassing. Ook voor deze geldt dat deze veelzijdig is. Hoewel deze ook in combinatie met een nette outfit gedragen kan worden, is dit ook een geschikte variant voor casual outfits. Ook andere kleuren wassingen zoals bijvoorbeeld groen zijn verkrijgbaar. Deze kleur is net weer even anders dan anders waardoor het wat specialer is. Ook deze kan op veel manieren gedragen worden. Afwisselen en spelen met kleur kan hierbij zorgen voor een hele toffe look!